Ve středu 15. února se třída V.B věnovala kuchařskému umění. Na programu byla příprava bramboráku. Žáci se s velkým nadšením vrhli do práce. Nejprve společně naškrábali brambory, pak je nastrouhali a podle receptu připravili chutné těsto.
Přitom si prakticky vyzkoušeli vážení na kuchyňské váze, což se jim moc líbilo a bylo vidět, že někteří tuto činnost dělají poprvé. Součástí přípravy pokrmu bylo i seznámení s druhy koření, které je potřeba na dochucení. Žáci si zkusili rozeznávat čichem pepř, kmín a česnek. Pro mnohé z nich to nebylo vůbec jednoduché, ale pro všechny to bylo velmi zábavné.
S pomocí dospělých si nakonec voňavé bramboráčky usmažili a pak si na nich všichni pochutnali. Jelikož jich připravili velké množství, rozdali je i spolužákům z jiných tříd. /SZ/
![](http://zsunicov.cz/wp-content/uploads/2023/02/20230215_094550-768x1024.jpg)
![](http://zsunicov.cz/wp-content/uploads/2023/02/received_1307763509767945-768x1024.jpeg)
![](http://zsunicov.cz/wp-content/uploads/2023/02/20230215_092902-768x1024.jpg)
![](http://zsunicov.cz/wp-content/uploads/2023/02/20230215_091748-768x1024.jpg)
![](http://zsunicov.cz/wp-content/uploads/2023/02/20230215_091745-768x1024.jpg)
![](http://zsunicov.cz/wp-content/uploads/2023/02/20230215_091740-768x1024.jpg)