V rámci hodin pracovních činností žáci VIII.A dokázali, že se v kuchyni umějí pěkně otáčet. Jako první jsme si připravili jednu z maďarských specialit – langoše. Nejdříve jsme si sepsali nákupní seznam. Každý z žáků měl za úkol přinést jednu surovinu. Tento úkol všichni splnili, tudíž jsme mohli vyrazit do kuchyně! Nejprve jsme si připravili kvásek a zadělali těsto. Mezi tím, co těsto kynulo, jsme nastrouhali sýr a připravili pánev. Jakmile bylo těsto dostatečně vykynuté, každý si vytvaroval svůj langoš. Po usmažení si každý langoš nazdobil podle chuti tatarskou omáčkou, kečupem a sýrem.
Všem chlapcům se čas strávený v kuchyni moc líbil, a proto jsme se rozhodli vyrazit do cvičné kuchyně další hodinu pracovních činností znovu, tentokrát jsme se pustili do přípravy těstovinového salátu s kuřecím masem. Jako první jsme uvařili těstoviny. Během toho, co se těstoviny vařily, připravili jsme si papriku, rajčata a okurek na úhledné kostičky. Poté jsme na oleji osmažili kousky kuřecího masa a nakrájeli pórek. Vše jsme smíchali dohromady a přidali bílý jogurt a pár lžic majonézy. Všem žákům se dělaly boule za ušima a těšili se z toho, jaká dobrota se jim podařila připravit. /VB/