Archiv

Housky

Že nejvíce chutná jídlo připravené od někoho jiného neplatilo dnes, při hodině vaření v 5.A. Společně s žáky jsme vyhledali recept na housky. Připravili jsme potřebné suroviny a pustili jsme se do práce. Z mouky, droždí, oleje a vody jsme připravili těsto. Během toho, co těsto kynulo, připravili jsme si různé přísady, kterými si každý žák své housky ozdobil – k dispozici jsme měli sůl, kmín, sezamové semínko, mák a slunečnici.

Po vykynutí jsme těsto rozdělili, tak, aby každý žák mohl uplést dvě housky. Žáci si těsto rozdělili na tři díly, ze kterých upletli pletýnku. Poté si housky ozdobili dle své chuti. Když byly všechny housky připravené k pečení, rozdělili si žáci práci, tím nejdůležitějším úkolem bylo hlídat troubu, aby se nám housky nepřipálily.

Za nedlouho už se naší cvičnou kuchyňkou linula vůně čerstvého pečiva. S výsledkem byli všichni žáci moc spokojeni, o čemž vypovídá i fakt, že některé nestihly ani vychladnout. /VB/