Poslední zářijový den byl pro třídu II. B zároveň dnem projektovým.
Tentokrát se nesl v duchu podzimu, konkrétně podzimního ovoce. S dětmi jsme si prohlédli jednotlivé druhy ovoce, pojmenovávali je, povídali si o jejich dalším využití a nechyběla ani ochutnávka.
Poté jsme se přesunuli do kuchyňky a pustili se do přípravy jablečné buchty. Žáci navážili jednotlivé suroviny a vzniklou sypkou směs rozdělili na dvě části. Polovinu nasypali na plech, pokryli nastrouhanými jablky posypanými skořicí, na ně navrstvili zbytek sypké směsi, nakonec zalili rozpuštěným máslem a šup s ní do trouby.
Než se nám koláč upekl, vymalovaly si děti tematickou omalovánku, u které jsme si společně zazpívali několik lidových písní. Poté si žáci vyrobili i ovoce z papíru, natupovali temperovými barvami, z vlnitého kartonu vystřihli misku, na kterou přilepili hotové ovoce.
A protože se nám už sbíhali sliny na vychladlý koláč, nezbývalo než ochutnat tu úžasně voňavou dobrotu. /JB/











